RdamLateNight.jpg
Geen media beschikbaar
Geen media beschikbaar

Maandelijkse talkshow met schrijver en gastheer Ernest van der Kwast. Gesprekken met kleurrijke gasten worden afgewisseld met film, muziek en minihoorcolleges. Politiek, architectuur, kunst, cultuur, en een ode aan een bijzondere Rotterdammer. Jouw stad staat centraal! Elke eerste donderdag van de maand, start 21.30 uur, WORM, € 5 / € 4 in de voorverkoop.

Te gast zijn:

Hendrina Veldhuyzen– trouwambtenaar op het Rotterdamse stadhuis. Vele bruidsparen werden door haar in de echt verbonden. Een leven gevuld met jurken, ja-woorden, ringen, rozenblaadjes en tranen van geluk. Nu is het Hendrina’s beurt een ode te ontvangen.

Wouter Vanstiphout– architectuurhistoricus over Forum Rotterdam. In het programma De Slag om Nederland trok hij fel van leer tegen de bouwwoede in Rotterdam, terwijl vele kantoorpanden en winkels leeg komen te staan. Moet Forum Rotterdam (de nieuwe ‘winkel-, woon-, werk- en cultuurbestemming aan de Coolsingel’) dan niet worden gebouwd? Is er überhaupt vraag naar uit de markt? En welke publieke en private belangen spelen een rol in dit proces?

Christien Meindertsma en Amber Veel– ontwerpsters met een grote fascinatie voor ambachtelijke technieken. Hun beider werk is te zien is in de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht in Museum Boijmans Van Beuningen. Ernest spreekt met hen over het looien van huid, het conserveren van lijkvocht, en het breien van truien uit één schaap.

Kees Moeliker– Bioloog en conservator. Deze week spreekt hij op de prestigieuze TED-conferentie in Californië. Volgende week staat hij weer in Rotterdam Late Night en geeft hij een mini-hoorcollege over verrassend diergedrag in Rotterdam.

Crying Boys Cafe– jonge, Rotterdamse band rond zanger Jasper Hupkens. Met de wortels in slavenliederen en de kruin in de exotische popmuziek van de jaren ’80 is hun muziek een levendige viering van verdriet.

Locatie

WORM
Boomgaardsstraat 71
3012 XA Rotterdam

Share

Deel dit event met uw uitgebreide vrindenkring:


Translate